tisdag 17 april 2012

Tur att man odlar chili...

Ät dig smalare med het chili

Chilifrukten minskar din aptit och sätter fart på förbränningen genom att öka ämnesomsättningen, så att du lättare kan hålla den slanka linjen. 

Het chili hjälper inte bara till genom att öka din förbränning, utan framhäver också smaken hos fettfattiga rätter, så att det blir godare att äta hälsosamt. Ta din nya viktminskningsvän i handen och prova några läckra chilirecept.

Sunda chilifakta


1. Chilifrukten är sprängfylld med hälsosamma saker
, bland annat C-vitamin, betakaroten, antioxidanter och flavonoider som stärker immunförsvaret och skyddar dig mot cancer och inflammationer i kroppen. 
2. Studier visar att chili sänker blodtrycket genom att utvidga kärlen och göra dem mer lättframkomliga. 
3. Chili skyddar din magsäck mot frätande ämnen som alkohol och mediciner, eftersom den starka frukten stimulerar magen att utsöndra slem som lägger sig som en hinna runt de skadliga ämnena. 
4. Chili smakar starkt eftersom det innehåller ämnet kapsaicin, som stimulerar de nerver i huden och på tungan som normalt reagerar på värme och smärta. Merparten av kapsaicin finns inte i kornen, som många tror, utan i fröfästet precis under stjälken.
5. Chili tillför faktiskt inte någon egentlig smak till din mat - den gör den bara starkare. Därför är den idealisk för att framhäva de övriga ingrediensernas smak och lyfta den totala smakupplevelsen. 
6. Blir en chilirätt för stark neutraliserar du den effektivast med mjölk, yoghurt eller alkohol. Vatten är ingen effektiv törstsläckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar