Carambagryta - 6 pers.
Ingredienser
1 kg benfri nötbog eller högrev
3 msk smör
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
3 dl vatten
2 msk soja
2 köttbuljongtärningar
4 vitlöksklyftor
6 tomater eller 1 burk hela tomater
100 g caramba eller kabanosskorv (ölkorv)
200 g färska champinjoner
1 dl svarta oliver
Redning:
½ dl vatten,
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
Ingredienser
1 kg benfri nötbog eller högrev
3 msk smör
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
3 dl vatten
2 msk soja
2 köttbuljongtärningar
4 vitlöksklyftor
6 tomater eller 1 burk hela tomater
100 g caramba eller kabanosskorv (ölkorv)
200 g färska champinjoner
1 dl svarta oliver
Redning:
½ dl vatten,
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
Gör så här
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Bryn dem i en stekpanna och lägg över dem i en gryta. Salta och peppra. Häll över vattnat och sojan. Lägg ner köttbuljongtärningarna. Skala och hacka vitlöksklyftorna och tillsätt dem. Skålla de färska tomaterna. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i grytan. Låt grytan sjuda 40 minuter. Skär korven i bitar. Stek champinjonerna i smör. Lägg ner korv, champinjoner och oliver i grytan. Blanda samman redningen och rör ner den i grytan. Låt grytan sjuda 5 minuter. Smaka av. Servera med potatis eller ris och sallad.
Ha en trevlig dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar